Kommentarspolicy på sidan

Hej, alla läsare!

På grund av vissa händelser här på sidan känner vi oss tvungna att förtydliga och även uppdatera vår policy om kommentarer här inne i Rummet.

1. Ta som vit inte ett “rasifierat namn” för att försöka ge legitimitet åt din kritik

Under förra veckan fick vi upprepade påhälsningar i kommentarsfältet av “Ahmed”. Någonting stämde inte, och i och med att kommentarerna gradvis blev fler upptäckte vi att det “Ahmed” skrev påminde väl mycket om det som en vit, svensk antirasist samtidigt skrev på sin twitter.

blurrNY

(läses nerifrån och upp)

blurr2

Efter att vi undersökt saken närmare visade det sig att de kommentarer som ”Ahmed” skrivit inte bara var väldigt lika de tweets som antirasisten skrivit. De hade dessutom samma ip-adress. Med detta vill vi säga: Ta som vit inte ett “rasifierat namn” för att försöka ge legitimitet åt din kritik.

Rummet ska vara ett tryggt forum för rasifierade personer. Vi lyfter det här för att undvika liknande incidenter i framtiden men även för att markera vad vi inte tycker är acceptabelt beteende på en separatistisk och antirasistisk hemsida.

2. Undvik kommentarer som är förminskande

Med detta menar vi: det är svårt att dela med sig av erfarenheter av rasism och förtryck utan att bli bemött med välmenande klappar på huvudet. Vi förstår att ni menar väl, men detta avpolitiserar rasismen som det skrivits om här i Rummet. Det gör den till enskilda, tragiska upplevelser. Och det gör att personen som “tröstar” många gånger undviker att se och kritisera sin egen roll i förtrycket.

Vi hoppas att saker är lite klarare nu!

Tack för oss!

4 kommentarer på “Kommentarspolicy på sidan

  1. Eftersom jag användes som slagträ/argumentationsobjekt av denne ”Ahmed” känner jag mig tvungen att förtydliga: jag har givetvis ingenting med det här att göra och står verkligen inte bakom handlingen. Jag respekterar till fullo ert val av separatism, och om jag skulle vilja kritisera det ni gör kommer jag att göra det öppet och i ett annat forum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Du behöver inte hålla God Ton™, men kommentarer som bryter mot lagen, innehåller

  • svordomar och obscena ord
  • kommersiella budskap
  • personliga påhopp
  • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden
  • hot, trakasserier, skvaller och lögner

eller på annat sätt strider mot vår kommenteringspolicy kommer inte att publiceras. Rummet är en säker plats, kom ihåg att respektera detta!