Hurra!

Äntligen är RUMMET här! Vill typ köpa såna där små konfettigrejer där man drar i ett snöre och minikonfettin strösslas över tangentbordet ackompanjerat av ljuv musik och ballonger. Men innan jag gör det så vill jag bara säga att det ofta känns såhär när jag försöker ta mig igenom mediebruset.

Tänk en vanlig nyhetssändning. Tittar man riktigt noga så börjar man se mönster. Som att skrämmande många som uttalar sig är vita män i glasögon. Som att man räknar på utlandsföddas värde. Som att det finns redaktioner där det helt och hållet saknas personer som är födda utanför Norden. Jag skulle kunna dra exempel i all evinnerlighet, men det handlar inte om att bevisa hur läget faktiskt ser ut (gu vilket slöseri med energi!), utan snarare att forma en tanke i hur man vill att det ska se ut.

Med Rummet kan vi äntligen få göra de grejer vi tycker är viktiga. Som att vi öppnar ett utrymme där man inte måste vara publicerad skribent för att få lov att skriva. Och just genom att lyfta andra som sällan hörs eller som inte kallas experter trots sin faktiska upplevda expertis så kommer vi sakta men säkert, step by step, bygga denna hemsida tillsammans!

Obs här är den utlovade konfettin och den gif på hela internet som beskriver min känsla allra, allra bäst.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Du behöver inte hålla God Ton™, men kommentarer som bryter mot lagen, innehåller

  • svordomar och obscena ord
  • kommersiella budskap
  • personliga påhopp
  • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden
  • hot, trakasserier, skvaller och lögner

eller på annat sätt strider mot vår kommenteringspolicy kommer inte att publiceras. Rummet är en säker plats, kom ihåg att respektera detta!