Assalamu alaikum – Frid vare med dig!

Av Rashid Musa.

rash

Kära systrar, bröder, vänner och givetvis säkerhetspolisen. Mitt namn är Rashid Musa. Jag är muslim, invandrare, andra generationens invandrare, färgad, mörkhyad, utländsk, utrikesfödd och barn till utrikesfödda om man ska tro på den svenska nyhetsförmedlingen. Om man ska tro på terrorismexperterna så har jag gått igenom en radikaliseringsprocess, eftersom jag bland annat brukar se på Al-Jazeera och eftersom jag älskar hummus.

Men bortsett från detta så är jag en broder som är engagerad i den muslimska civilsamhället på olika sätt. Jag sitter bland annat i styrelsen för Sveriges unga muslimer och jobbar en del med att arbeta mot rasism i allmänhet och islamofobi i synnerhet.

Jag har fått äran att gästblogga denna vecka och jag kommer förhoppningsvis ta upp intressanta ämnen som berör oss rasifierade personer. Allt ifrån hur vi ibland, mot vår vilja, kan bli dekonstruerade av vitheten. Hur vitheten på olika sätt begränsar oss från att tala om frågor som berör rasism. Men också vad vi kan göra för att bemöta de problem som uppstår när bruna kroppar gör entré i ett vitt sammanhang.

Kärlek!

En kommentar på “Assalamu alaikum – Frid vare med dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Du behöver inte hålla God Ton™, men kommentarer som bryter mot lagen, innehåller

  • svordomar och obscena ord
  • kommersiella budskap
  • personliga påhopp
  • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden
  • hot, trakasserier, skvaller och lögner

eller på annat sätt strider mot vår kommenteringspolicy kommer inte att publiceras. Rummet är en säker plats, kom ihåg att respektera detta!