Hej!

av Amra Hasanov

Hej!

Mitt namn är Amra Hasanov och jag kommer gästblogga här under veckan! Jag är 25 år gammal och bor för tillfället i Holland där jag pluggar American Studies och Internationella Relationer men planerar att flytta tillbaka till Sverige under sommaren. Jag kom till Sverige som flyktingbarn från Bosnien 1993 då min familj flydde från den etniska rensningen som pågick mot muslimer i forna Jugoslavien.

kastel1-1281606525

Utsikten från vår trädgård i min hemstad BanjaLuka.

Jag kommer under veckan skriva mycket om intersektionell feminism och belysa hur olika maktstrukturer samarbetar med varandra. Jag kommer också skriva mycket om mina egna upplevelser och tankar kring rasismen och den vita feminismen som är dominerande i samhället idag. Jag tror att Sverige inte riktigt fattat att även en ideologi som ska sträva efter jämlikhet mellan könen präglas av exkludering av allt och alla som inte tillhör den vita medelklassen. Jag tror att om vi inte förstår hur rasism och sexism exempelvis samverkar (betyder inte att de är samma sak) så kommer rasifierade/HBTQ personer aldrig kunna räknas in i feminismen fullt ut och kommer alltid få brödsmulorna istället för hela limpan (Ja, jag är bäst på det här med liknelser).

Hoppas ni kommer gilla det jag skriver och följer mig!

 

392874_10151520670381212_2066283072_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Du behöver inte hålla God Ton™, men kommentarer som bryter mot lagen, innehåller

  • svordomar och obscena ord
  • kommersiella budskap
  • personliga påhopp
  • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden
  • hot, trakasserier, skvaller och lögner

eller på annat sätt strider mot vår kommenteringspolicy kommer inte att publiceras. Rummet är en säker plats, kom ihåg att respektera detta!