HEY!

Dagen är här, dagen då jag börjar blogga! Det är Samira Ariadad här och jag ska gästblogga denna vecka. För er som inte känner mig, så bekanta er med mig! Vad jag vill, vad jag gör och vad jag kommer göra.. Försökte hålla mig kort men det har aldrig varit min starkaste sida. Såhär är det.

Jag har två födelsedagar, en riktig och en på papper, men det är bara 1,5 mån mellan dem. Det jag gör är att hoppa in i nya roliga projekt, ofta relaterade till kultur, basbehov och ett större samhällsengagemang, mest driven av lust. Saker som känns viktiga, som att göra livet lite lättare, mer spännande och schysst, mer experimentiellt, ibland mer effektivt, och främst mer hållbart för oss. Att vi ska sluta bli fördefinierade, utnyttjade och nedtryckta. Jag skriver med det här som min etiska grund. Därför vill jag både sprida de grejer jag kan, håller på med eller håller på att lära mig och få höra och lära mig det ni kan. Allt handlar om inte kunskap (för ett ändamål). Utan det är värdefullt för att det är trevligt att samtala också i sig.

Förutom att skriva artiklar, recensioner, krönikor i tidningar, magasin och böcker så föreläser jag om grejerna jag skriver om. Jag skriver, samordnar jobbet med mera för tidningen Brand. Jag har skrivit om ätstörningar, om allmänningar, om nätet och staden, om upplopp och kvinnors arbete och mycket mer. När jag inte frilansar och pysslar med ideella samhällsengagemang, försöker jag skriva klart en efterhängande C-uppsats i filosofi. Jag är teknikintresserad, och gör lite egen musik. Jag har även ägt en klädbutik och jobbat med ungdomar tidigare…

1394142_10151703711791611_409174650_n (1)

Jag är uppvuxen med en ensamstående mamma med väldigt lite pengar, och fyra syskon. I synnerhet min mamma har funnits med mycket i mina texter. Detta är min kropp, minnen och framtiden, och det kommer fortsätta synas var jag kommer ifrån, vilka rum jag färdats igenom och bosatt mig i.

Jag pratar gärna mer om det här med allmänningar och varför vi har kallat till att samlas här. Om de andra texterna och platserna vi tar med oss.

Vi kan bara få finnas och skapa på lika villkor med andra när vi själva har rum. Utrymmen där vi kan stärka och lära av varandra, komma vidare med våra erfarenheter, göra något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Du behöver inte hålla God Ton™, men kommentarer som bryter mot lagen, innehåller

  • svordomar och obscena ord
  • kommersiella budskap
  • personliga påhopp
  • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden
  • hot, trakasserier, skvaller och lögner

eller på annat sätt strider mot vår kommenteringspolicy kommer inte att publiceras. Rummet är en säker plats, kom ihåg att respektera detta!