2 dieter för att tappa vikt

Vi tycker att alla kroppar är vackra precis som de är, oavsett om man är tjock, smal, lång eller kort.  Det går dock inte att förneka att fetma inte är bra för kroppen. Enligt oss ska man inte behöva skämmas över sin vikt och storlek, men vi tycker på samma gång att alla bör försöka leva ett så sunt och hälsosamt liv som möjligt.

Träning är såklart en av delarna i en hälsosam livsstil. Dock finns det mer saker än enbart träningen som är bra att tänka på när det kommer till att leva sunt. Att inte stoppa i sig onyttiga livsmedel är till exempel väldigt viktigt om man vill kunna gå ner i vikt.

För att på ett lättare sätt hålla koll på de saker som man stoppar i sig rekommenderar vi att man ser till att följa ett förbestämt kostschema. Idag finns det dock en hel uppsjö av olika så kallade dieter som man kan följa, och på så sätt kan det vara lite knepigt att veta vilken som man ska köra på.

För att göra ditt val av diet lite lättare tänkte vi här nedanför lista två stycken som är perfekt för den som vill tappa vikt.

Keto-dieten

Keto-dieten är bland de mest populära dieterna när det just kommer till att gå ner i vikt. Denna diet gör så att du på ett väldigt effektiv sätt tappar mycket fett, men på samma gång behåller majoriteten av dina muskler.

Detta beror på att med keto-dieten skär du ner på i princip alla kolhydrater i din kost och istället ökar intaget av fetter och proteiner. Kroppen kommer på grund av detta börja bränna fett som sin primära energikälla istället för kolhydrater. På grund av det höga proteinintaget som man ligger på försvinner inte heller några muskler.

5:2-dieten

5:2-dieten är den andra dieten som vi kommer rekommendera idag. Denna diet bygger på att man äter som vanligt fem dagar i veckan och fastar de resterande två dagarna. Man kan nästan säga att denna diet är som en form av periodisk fasta där man helt enkelt fastar två dagar i veckan.

Under de dagar som man fastar får man endast äta ungefär en fjärdedel av det normala energiintaget. För kvinnor är detta ca 500 kcal och för män ca 600 kcal. För att hungern under de dagar man fastar inte ska bli allt för påfrestande är det ett bra tips att man äter så mättande livsmedel som möjligt under dessa dagar.

Lägg fokus på livsmedel som har stor volym och innehåller mycket vatten. Även fiberrika livsmedel är att rekommendera då dessa tar mycket längre tid för magen att bryta ner.