Hur stora är Sveriges chanser i EM?

Herrarnas fotbolls-EM är precis runt hörnet efter att mästerskapet förra året blev framflyttat till i år. Vi är hur taggade som helst på att få se landslaget spela boll igen och hoppas såklart på ett så bra resultat som möjligt i turneringen.

Frågan som många funderar på är hur stora chanser Sverige har i detta EM. Att nämna Sverige tillsammans med toppfavoriterna Frankrike, Belgien och England skulle vara en stor överdrift. Sverige är ett bra landslag med det är inte direkt en lågoddsare på att Sverige går och plockar hem hela turneringen.

Men hur stora är egentligen Sveriges chanser då? Vi tänkte att det kunde vara kul att kolla lite närmare kring detta i denna artikel idag. Vi ska försöka väga in allt som är nödvändigt och därefter dra en slutsats kring Sveriges chanser i det kommande Europa Mästerskapet i fotboll.

Zlatan är tillbaka

Vi skulle vilja påstå att det var väldigt länge sedan Sveriges offensiva krafter såg såhär lovande som de ser ut just nu. Nu när Zlatan är tillbaka i landslaget kan man spela honom tillsammans med Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Emil Forsberg.

Om man inte tror på detta anfall så vet vi faktisk inte vad man är villig att tro på. Nej, vi ser väldigt optimistiskt på Sverige offensiva krafter i detta mästerskap.

En mittback saknas

En av mittbacksplatserna i landslaget startelva är i vårt tycke redan klar. Vi pratar såklart om Viktor Nilsson Lindelöf. Den andra mittbacksplatsen är vi än så länge inte helt säkra på.

Det förra mästerskapet som Sverige spelade huserade Andreas Granqvist på denna position, men sedan dess har han i vårt tycke gått ner sig en hel del och vi är faktiskt osäkra på om han ens skulle kunna hänga med på denna nivå längre.

Sammanfattningsvis

Ja, vad tror vi egentligen då om Sveriges chanser i det kommande mästerskapet? Vi ser faktiskt Sveriges chanser som relativt goda. Anfallet ser som sagt hur bra ut som helst. Det enda frågetecknet som vi egentligen ser är vem som kommer vara den andra mittbaken bredvid Lindelöf.

Gruppen som Sverige kommer spela i är dock inte en utav de tuffaste, och sedan det förra EM kan även de bästa treorna i de olika grupperna gå vidare till slutspel. Därför tror vi att Sverige åtminstone tar sig till kvartsfinal.