Vad är en VPN?

När det kommer till att surfa på nätet är det väldigt viktigt att man ser till att skyddar sig ordentligt. Som internet-användare är du faktiskt mer utsatt än vad du kanske kan tro. Detta gäller speciellt om du använder dig av offentliga nätverk.

Men som tur är finns det en enkel lösning på detta stora problem. Denna lösning kallas för VPN, vilket är en förkortning för virtuellt privat nätverk. Enkelt förklarat kan man säga att en VPN gör så att du kan surfa säkert på nätet. Detta är möjligt tack vare att dataförbindelsen mellan din enhet och nätverket som du surfar på krypteras genom VPN-servern du är ansluten till.

Vi förstår att det kanske låter lite komplicerat, men som tur är behöver du inte veta exakt hur det fungerar för att du ska kunna använda dig av en VPN. I denna korta lilla text idag tänkte vi gå igenom de största fördelar som finns med att använda just VPN-tjänster.

Nu sätter vi igång!

Säker på nätet

Den främsta anledningen till varför man skulle vilja använda sig av en VPN är såklart eftersom att det gör så att din vistelse på nätet blir säker. Utan ett VPN är du nämligen väldigt utsatt för att bli hackad eller övervakad.

Som vi nämnde tidigare gör VPN-tjänsten att dataförbindelsen mellan din enhet och nätet du surfar på krypteras så att inga externa parter kan se vad du gör på nätet.

Ta del av blockerat innehåll

En annan stor fördel med att använda VPN är att det gör det möjligt för dig att ta del av geografiskt blockerat innehåll på nätet.

Ett praktexempel på detta är den amerikansk versionen av Netflix. Anledningen till varför du skulle vilja ta del av denna version av Netflix är att det finns väldigt mycket mer filmer och serier som man kan titta på.