3 fördelar med att boka tid hos en naprapat

Du har säkert hört att det ska vara en klok idé att boka tid hos en naprapat om du lider av smärta i nacke, axlar, rygg, leder eller andra tider av kroppen. Men vad är en naprapat och vad kan de egentligen hjälpa dig med?

Ja, sammanfattat kan man säga att en naprapat är en medicinsk yrkesman som har specialistkunskaper inom diagnostik och behandling av smärta och funktionella störningar i muskler, skelett och leder. Naprapater använder sig av manuell behandling, vilket innebär att de trycker och manipulerar på kroppen för att minska smärtan.

I den här artikeln går vi igenom 3 anledningar till varför det kan vara en bra idé att boka tid hos en naprapat! För mer info om naprapater och deras behandling hänvisar vi dig till att läsa mer hos https://idrottsskadeexperten.se/ som har bra information om just detta.

1. Överkomligt pris

Många verkar tro att det kostar hur mycket som helst att boka tid hos en naprapat, men detta är inte sant. 

Det är givetvis så att kostnaden för en naprapatbehandling kan variera mellan olika aktörer, men rent generellt är de relativt billigt att boka tid hos. Vanligtvis kostar det omkring 500 – 700 kr för en vanlig naprapatbehandling och det kan det mycket väl vara värt för att få bra hjälp.

2. Hög servicenivå

Naprapater är kända för sin höga servicenivå. De vill att du ska få den bästa möjliga upplevelsen och behandlingen – så de strävar efter att ge dig en personlig service under hela din vistelse på kliniken. De ger dig lättförståelig information om vilka fördelar naprapatbehandling kan ha, så att du kan fatta ett välgrundat beslut om din behandling.

De kommer vanligtvis även skicka med dig några övningar som du kan utföra hemma på egen hand för att ytterligare minska smärtan och behandla det skada eller sjukdom du lider utav.

3. Effektiv behandling

När du bokar en tid hos en naprapat så kan du förvänta dig en effektiv behandling som i många fall kommer lindra smärtan och minska den anspänning som du känner.

Genom att trycka på specifika punkter på kroppen, manipulation, massage, triggerpunktsbehandling, rehabiliteringsövningar och andra former av behandlingar så innebär detta att du kommer få en bra behandling som sannolikt kommer hjälp dig.

Några av de skador och problem som naprapater kan hjälpa till att behandla är:

  • Rörelseproblem
  • Nack-, rygg- och axelsmärta
  • Låsningar i leder
  • Muskelspänningar
  • Huvudvärk
  • Whiplashskador
  • Ischias
  • Löparknä
  • Tennisarmbåge

Var bokar man tid hos en naprapat?

Du kan ofta boka tid hos en naprapat online eller via telefon. Det vanligaste är att man bokar ett konsultationstillfälle för att få en diagnos och första behandling. Därefter brukar man boka en tid för uppföljningsbesök.

Det finns även många kliniker som man kan välja mellan, men såklart varierar detta beroende på var du bor. Om du exempelvis söker efter en naprapat i Malmö så kommer du naturligtvis att ha fler alternativ än om du gör det i en mindre stad eller på en väldigt liten ort någonstans i vårt avlånga land.