Hur bleker man tänderna hemma?

Det är helt naturligt att tänderna med årens gång blir missfärgade. Tänderna och deras vita färg kan påverkas av olika typer av livsmedel och tobaksprodukter. Några exempel på detta är kaffe, rödvin, rökning, och snus.

Är det så att du har märkt att dina tänder tappat sin fina vita färg kanske du har funderat på att bleka tänderna så att du kan återfå tändernas tidigare utseende. Som tur är finns det idag flera olika leverantörer av tandblekningskit som gör det möjligt att bleka tänderna hemma. Det är alltså väldigt enkelt att bleka tänderna hemma jämfört med förr i tiden då det enda sättet var att besöka en tandläkare (vilket kunde kosta en hel del pengar).

Vi kommer nu att gå igenom vilka olika alternativ du har att välja mellan. Det finns nämligen vissa tandblekningsmetoder som passar bättre för vissa personer medan andra metoder passar bättre för andra. Målet med artikeln är kort sagt att du ska få en bättre uppfattning kring vilken tandblekningsmetod som passar dig bäst.

Vad finns det för alternativ?

I dagsläget 3 olika sätt att bleka sina tänder hemma på. Och det är startkit, tandblekningspenna, och white strips.

Det är egentligen omöjligt att säga vilken av dessa metoder som är den bästa. Som vi nämnde tidigare beror effektiviteten helt och hållet på person till person.

Blek tänderna med ett startkit

Har du aldrig tidigare blekt dina tänder bör du börja din tandblekningsresa med ett startkit. Det finns flera olika leverantörer av dessa kit. Men oavsett var du beställer kan du vara säker på att du får det du behöver för att komma igång med att bleka tänderna på egen hand.

Det vanligaste sättet som man bleker sina tänder med dessa startkit är med hjälp av en tandskena och tandblekningsgel. Denna metod ger ett riktigt bra och jämt resultat för de som aldrig tidigare blekt sina tänder.

När du ska använda dessa startkit måste du först forma skenan efter din unika tandrad. Detta gör man genom att värma upp den i varmt vatten och sedan stoppa in den i munnen och bita ihop. När skenen sedan är formad efter dina tänder är det bara att sätta igång.

Tandblekningspenna är ett bra komplement

För dig som blekt dina tänder tidigare kan en tandblekningspenna vara ett grymt komplement. Du kan då på ett smidigt sätt göra vissa specifika tänder och områden vitare.

Det enda du behöver göra med denna metod är att skruva av locket på pennan och sedan börja pensla på de tänder som du anser behövs kompletteras och bli ännu vitare. Denna gel torkar på ett par minuter, och vi rekommenderar att du gör detta framför en spegel så du ser var du penslar.

Blek tänderna på ställen som är svåra att komma åt 

Att bleka tänderna med hjälp av white strips är en grym metod för dig som är en erfaren tandblekare. Med hjälp av denna metod fäster du tejpliknande remsor på de tänder som du vill bleka. Du låter sedan denna remsa sitta på och bleka tänderna.

Denna metod är grym för att bleka tänderna på ställen som annars är väldigt svåra att komma åt. Till exempel tänderna som sitter långt bak kan vara svåra att bleka, men med hjälp av denna metod är detta bekymmer som bortblåst.

Lämna en kommentar