Vad behöver man tänka på innan man köper en bäddsoffa?

När man ska köpa en bäddsoffa är det viktigt att tänka på praktiska detaljer. Vad ska soffan användas till? Ska den vara plats för gäster att sova på, eller bara som extra sittplats? Oftast finns det flera olika modeller av bäddsoffor, så det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för just en själv.

Här kommer några tips på vad man ska tänka på när man köper en bäddsoffa.

– Måtten på soffan är A och B i cm, vilket ger den praktiska storleken. Titta efter en soffa som passar in i det rum du har tänkt att placera den i. Praktiska bäddsoffor är en investering.

– Hur lätt är det att fälla ut och in igen? Om man ofta har gäster som ska sova över så vill man kanske ha en bäddsoffa som är lite lättare att hantera. Det finns olika modeller på marknaden, så titta efter en som passar dig.

– Vad är soffan gjord av? Om du har allergier så ska du titta efter en bäddsoffa i tyg som är allergivänligt. Det finns också praktiska bäddsoffor som är tillverkade av lättviktsmaterial, vilket kan vara bra att tänka på om man vill flytta ofta på möbeln.

– Vilken komfort har soffan? Bäddsoffor finns i olika prisklasser, så det är viktigt att tänka på hur mycket man är villig att spendera. Om soffan ska användas ofta för att sova på, så kan det vara värt att lägga lite extra pengar på en bekvämare modell.

-Utseende. Bäddsoffan är främst en soffa, så även utseendet är något man ska ha i åtanke vid sitt val. Kommer den att vara nedfälld till sovplats ofta? Är den mest en soffa som utgör en mysig plats i rummet? De flesta bäddsoffor avslöjar inte att de kan agera som extrasäng, vilket gör den lämplig att ha även i vardagsrummet.

Om soffan ska vara i vardagsrummet kan färgen vara bra att tänka över så att den passar med resten av rummets färgsättning och inredning. Hårdheten i soffans dynor är också något som kan vara bra att prova ut innan man bestämmer sig.

En del bäddsoffor har mjuka dynor och kuddar, medan andra har en helt annan hårdhet. Valen man gör är väldigt personliga. En del vill kunna sjunka djupt ner i sin soffa, medan andra behöver ett bra stöd för ryggen.

Det är alltid bra att undersöka olika alternativ innan man köper något, och har du frågor gällande ditt köp så kan du alltid vända dig till Hallå konsument. Hoppas dessa tips var till hjälp!