Varför ska man duscha kallt?

Att duscha kallt sägs ha flera olika positiva effekter på kroppen. Många av er undrar säkert vad som i hela friden kan vara positivt av att utsätta sig för något så plågsamt som en kall dusch.

Faktum är att det faktiskt finns en hel del hälsofördelar med att duscha kallt och utsätta sig för kyla. I denna artikel idag kommer vi dyka lite närmare de olika positiva effekter som finns med just detta. Vår målsättning är att du efter denna artikel kommer våga dig på att själv testa att duscha kallt.

Nu sätter vi igång!

Man blir pigg

Du är inte ensam om du känner dig trött och sliten när du ska kliva upp på morgonen. Även fast man får tillräckligt med sömn så är det faktiskt en hel del personer som känner sig sega på morgonen.

Att duscha kallt är faktiskt ett ypperligt sätt för dig som vill bli pigg på morgonen. Hjärtat kommer verkligen börja slå och kropp och knopp kommer sannerligen vakna till efteråt.

Många hälsofördelar

Det går verkligen inte att säga att kalla duschar inte är bra för hälsan. Du som regelbundet duschar kallt kommer bland annat kunna se att både hud och hår blir mer återfuktade. Detta beror på att varmt vatten öppnar upp porer, medan kallt vatten gör det motsatta.

Kalla duschar är även väldigt bra mot smärta och inflammationer. Kylan från det kalla vatten gör så att dina vener dras ihop och detta eliminerar gifter från blodomloppet vilket i sin tur minskar inflammation i vävnaderna.

Utöver detta är även kallduschar väldigt positivt om du snabbare vill kunna återhämta dig från fysiska aktiviteter. Du känner säkert till att idrottare badar isbad efter träning och match. Detta är nämligen för att kylan lindrar muskelsmärta och snabbar på den faktiska återhämtningsprocessen.