4 kommentarer på “exotiska icke-komplimanger

 1. hehe grym du är <3. alltså verkligen, alltid detta, "ta det som en komplimaaaang" "du ska vara glaaad att du har ett så mycket mer spännande ursprung än oss andra". även om det är välvilligt menat så blir att få "komplimanger" som alltid måste kopplas ihop med ens ursprung och "exotiska drag" bara nått som gör att man känner sig annorlunda och fel i längden. tycker du jag är snygg så räcker det. det behöver inte alltid komma en rant om hens fascination för ens asiatiska ursprung.. eller faktumet att man är OH "EN BLANDNING".
  kunde också spela med fett mycket när jag var liten på hela "jag är så exotisk" för att som liten kopplar en ju inte att det är det som gör att en känner sig annorlunda, en märker ju bara att typ alla runt går igång på det och tycker det är kul. det blir någon slags destruktivt bekräftelsesökande.
  slänger även in veckans favoritkommentar..: "oooh, du borde så bli ihop med *insert annan mixed moc* ni skulle se så speciella och coola ut ihop, och fatta era bebisar!!!! *personen död mixedbabys döden*
  alltså folks fascination och exotifiering av mixade barn. kan någon med skrivkunskapen snälla…

  • ”kunde också spela med fett mycket när jag var liten på hela ”jag är så exotisk” för att som liten kopplar en ju inte att det är det som gör att en känner sig annorlunda, en märker ju bara att typ alla runt går igång på det och tycker det är kul. det blir någon slags destruktivt bekräftelsesökande.”

   Så gjorde jag också när jag var yngre *cringe*. Eller, när jag gick på dagis tyckte jag att det var störigt när folk kommenterade mitt utseende, men med åren blev jag påverkad av att det var sådana komplimanger jag fick.

 2. HAHAHAHA BÄSTA!

  Jag känner verkligen igen mig i det där att vita tycker att man har ett ”häftigt” ursprung och är ~*vackrare*~ än ”tråkiga svenskar”. Jag är mixed (svart & vit) och ibland säger folk typ, ”Alltså mulatter är de fiiiinaste människorna, ni har den bästa hudfärgen!” Jag vet liksom inte vad jag ska svara på sådana underliga komplimanger. Jag lider för mycket av duktig flicka-syndromet för att kunna ba ”MEN SLUTA EXOTISERA MIG DITT STOLPSKOTT!” Jag känner att jag inte ”får” ta illa upp eftersom personen menar väl och inte förstår att sådana kommentarer får mig att känna att jag inte riktigt hör hemma här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Du behöver inte hålla God Ton™, men kommentarer som bryter mot lagen, innehåller

 • svordomar och obscena ord
 • kommersiella budskap
 • personliga påhopp
 • pornografiska, främlingsfientliga och sexistiska yttranden
 • hot, trakasserier, skvaller och lögner

eller på annat sätt strider mot vår kommenteringspolicy kommer inte att publiceras. Rummet är en säker plats, kom ihåg att respektera detta!